Kinezio-Tape

Kinezio-tape általános információk;

A kinezio-tape technika 1970-es évekre vezethető vissza dr. Kenzo Kase japán orvos-kiropraktor nevéhez fűződik. Praxisában nagyon sok izületi- és izomsérüléssel találkozott. Akkor rideg feszes kötésekkel végezte amivel a gyógyulási idő hosszúsága miatti elégedetlensége miatt kísérletezni kezdet. Ekkor fejlesztette ki a ragasztható nyújtható szalagot, ami meggyorsítja a gyógyulási időt.

A tapasz felragasztásakor, minden mozdulatot követ: nyúlik és összehúzódik, nem korlátoza a mozgásszabadságot és nem szorítja el a kezelt testrészt.

A tapaszok anyag kivalló minőségű 95%-100%-os pamutszövet. Ragasztórétege allergénmentes nem latexből készült hanem akrilből. A különböző színek hűtő -fűtő hatásúak. A szalagok, vékony mint a bőr, víz- és légáteresztőek.

A felhelyezett szalag a bőrt megemeli és ezáltal nagyobb térfogatott biztosít a helyi vér- és nyirokkeringésnek. Mivel a szalag megemeli a bőrt a sérülés felől, a sérült izmon a nyomás jelentősen csökken ami fájdalomcsillapító hatást eredményezhet. Fájdalom mentesen újra mozog, a mozgással gyorsul a lokális keringés és újra jól érzi magát. A szalagban nincs semmilyen fájdalomcsillapító hatóanyag.

Szalagok hatása:

- Fájdalomcsillapító hatású

- Duzzanatokat, ödémákat csökkenti

- Hegek véraláfutások megszüntetése, halványítása

- Izomtónust szabályoz, ha túl feszes vagy laza

- Gyulladást csökkent a kezelt területen

- Bütyök korrekciózása

- Menstruációs panaszokra

- Deréktáji panaszok

- Ínhüvely gyulladás

- Befagyott váll

Kezelési ellenjavallatok:

- Hőtől, kemikáliától, naptól, szoláriumtól égett bőr

- friss nyílt seb,

- idős nagyon vékony száraz szakadásra hajlamost bőr

- terhesség I. trimeszterében has és deréktáji ragasztás

- trombózisveszély esetén

- tumoros megbetegedéseknél