Csakra talpmasszázs 

"Ha egy ember lábát fogod, a lelke van a kezedben."

Ez a masszázs Marianne Uhl nevéhez fűződik. Felfedezte, hogy a masszázs során nem csak a testi változás történik meg, hanem a lelki élet mélységeibe is bepillantást nyerhetünk.

A csakra-talpmasszázs során a talpon keresztül befolyásolni tudjuk a csakraenergiákat, mellyel harmóniát teremtünk és változik mind testi, mind lelki fájdalmakat.

A masszázs során a probléma gyökeréig jutunk el.

A csakra-energiaterületek harmonizálása által pozitív tudatállapot-változás áll be, eleinte szinte észrevétlenül. Megéljük a szeretett és a béke áramlását. Ezáltal képesek leszünk nyugodtabban higgadtabban gondolkodni, viselkedni, türelmesebbek leszünk önmagunkhoz, másokhoz és nem utolsó sorban öngyógyító erőinket is aktívabbá varázsolja.

Összességében egy harmonikus állapotba kerülünk, mely során észlelni fogjuk akár a kövek, illatok, a színek és a hangok révén a világmindenség rezgését.

A csakra talpmasszázst azért tartom az egyik legszebb masszázsmódnak, mert a test beszél a testtel és a lélek a lélekkel. Itt nem számít, hogy mennyire erőteljes a masszírozás, hanem az, amit a kezünk melegsége, életenergiája átad a másiknak!

A csakrák a testünk hét fő energia központjai, amelyek a test hosszanti tengelyén (gerinc vonalában) találhatók. Csakrákon keresztül energiát veszünk fel a környezetünkből.

Bármelyik csakra nem megfelelő működése (elszenvedett energia hiány vagy többlet) miatt felborítja az élet egyensúlyát.

A csakrák diszharmonikus működése esetén felborul szervezetünk egyensúlyi állapota. Egy negatív lelki állapot alakul ki, ami később testileg fizikai síkon megjelenik, betegség formájában. Pl: félelem, düh agresszió, szorongás, diszharmónia a környezetben élőkkel.

Masszázs folyamata:

A kliens megérkezése után beszélgetünk a problémáról, a jövetelének okáról. Ezután egy lazító illóolajos lábfürdő következik. Ezután a kliens felfekszik az ágyra és a kristályok, felkerülnek a testére. A kezelés tibeti hangtálas zenére történik, amely során egy mély relax állapotban harmonizáljuk a csakrák működését, és ez által a szervezet öngyógyítói folyamatai elindulhatnak. A 7 csakrának megfelelő területet a talpon lévő pontokat finom érintéssel, maszírozással harmonizáljuk. A hét kezelendő csakra: gyökércsakra, szexcsakra, napfonat csakra, szívcsakra, torokcsakra, harmadikszem csakra, koronacsakra

Masszázs végén, megerősítő mondatokat adok, energetizáló mozgás gyakorlatokat, amikkel tudja harmonizálni a csakra működését, színterápiát javaslok, valamint, hogy milyen ételekkel, italokkal tudja harmonizálni, erősíteni az adott csakrát. 

Masszázs 60 percig tart. Azoknak ajánlom akik szeretnék megtapasztalni az ellazulást, a belső békét, harmóniát, ez olyan mintha egy meditatív állapot lenne. Illóolajok, tibeti hangtál zene ereje és a kezelés során használt ásványok segítik a csakrák energia áramlásának aktivizálódását.